Rätten är perfekt att tillaga i air fryer där du börjar med att tillaga sötpotatisen och sen lägger till ingredienser efterhand. Fördelen med air fryer jämfört med en vanlig ugn är att du slipper värma upp hela ugnen för 15 minuters matlagning och att den kraftiga fläkten i air fryern gör att resultatet blir något krispigare. På Bärta har vi blivit väldigt förtjusta i vår air fryer och använder den i princip till allt. Är du sugen på att testa finns det ett stort utbud på Blocket.

120 g Bärta bitar chili & lime
2 sötpotatisar
2 dl broccolibuketter
1 dl körsbärstomater
1 portion fullkornsnudlar
Koriander efter smak
1 tsk rostad sesamolja för smak, valfritt

Jordnötssås
1 lime, skalad
1 klyfta vitlök
1,5 msk riven ingefära
2 msk tamari
2 cm färsk röd chili
1 dl jordnötssmör (utan tillsatt socker och olja)
1-3 msk vatten

Så här gör du

  1. Ta fram Bärta bitar chili & lime ur frysen och även broccolin om du använder fryst broccoli.

  2. Mixa ihop ingredienserna till jordnötssåsen med en mixerstav. Smaka av.

  3. Skala och tärna sötpotatisen. Tillaga i air fryer, 180°C, 15 minuter, alternativt förvärm ugnen och tillaga i ugn. Sötpotatisen ska få en lätt rostad yta och vara helt mjuk inuti.

  4. Efter ungefär halva tiden lägger du till Bärta bitar chili & lime och låter dem tillagas med sötpotatisen. Om du har fryst broccoli kan du lägga till den ungefär samtidigt. Använder du färsk broccoli får du vänta ett par minuter till så att den inte bränns.

  5. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet och lägg nudlarna på ett litet fat. Pensla lite rostad sesamolja på nudlarna (kan uteslutas). Ställ fatet i air fryern/ugnen i ett par minuter. På så sätt får du lätt krispiga nudlar som passar perfekt med den mjuka sötpotatisen.

  6. Lägg ihop på tallriken och servera med färsk koriander.