Precis som många andra aktörer inom restaurangnäringen påverkas även The Herbivore Lund av coronaviruset. Men istället för att stänga ner eller behöva avskeda har de för tillfället sadlat om och levererar nu gratis mat till vårdpersonal runt om i Lund.

Så här går det till: - för varje 100kr som kommer in till The Herbivore så tillagar, paketerar och kör de ut mat med elbil till vårdpersonal. Deras Swish är: 123 450 33 55 och du kan bidra. De har redan levererat över 400 matlådor + dryck till olika vårdavdelningar i Lund.

När vi på Bärta pratar med Camilla, som driver The Herbivore, berättar hon att det på fler vårdinrättningar inte finns mat att tillgå på kvälls- och nattetid.

– Få serveringar är öppna just den tiden på dygnet, och det landar helt enkelt på personalen att ha med sig flera måltider hemifrån när jobbpassen blir så långa. Vi och alla som hjälper till bidrar till att vårdpersonalen vi levererar till får ett mål näringsrik och växtbaserad mat och dryck, och inte minst uppskattning för deras viktiga arbete” säger Camilla.

Flera aktörer har velat dra sitt strå till stacken och bidra till initiativet. Bl.a. @rootskombucha @reko.deli @vegoflund m.fl. Så även vi på Bärta. Därför skickade vi 80kg Bärtaprodukter till The Herbivore förra veckan, som nu levereras ut till vårdpersonal i Lund.

Stötta gärna The Herbivores arbete om du inte redan gjort det! Swish 123 450 33 55