Med sin krämiga konsistens och smakrika sälta och sötma är misopasta en fantastisk grund både som salladsdressing, buljong och pålägg. Här har jag brett den på naturella skivor Bärta, stekt i rostad sesamolja och lagt på en knäckemacka. Misopastan bildar en karamellig yta som på ett härligt sätt kontrasterar med knäckebrödets kärvhet. Snabbt, gott, enkelt!

1 person
15 minuter

Bärta Helbit Naturell med miso på knäckebröd

Det här behöver du

Några skivor Bärta Helbit Naturell
Ljus misopasta, ca 3 msk
1 msk rostad sesamolja
Knäckebröd av valfritt slag

Så här gör du

  1. Ta fram Bärta Helbit Naturell ur frysen och låt tina i ca 15 minuter så att du kan skära bort ca 5 cm. Lägg tillbaka den stora delen i frysen.

  2. Låt den lilla biten tina en stund till eller tina den försiktigt i mikron. Skär den sen i knappt 1 cm tjocka skivor. Bred misopasta på båda sidorna och stek på låg temperatur i rostad sesamolja, ca 5 minuter på varje sida. Det vita på Bärta-bitarna ska bli genomskinligt och misopastan få en gyllenbrun stekyta.

  3. Servera på en knäckemacka eller till en sallad.

Ljus misopasta

Comment